Presentatie

Een tweede thuis voor moderne avonturiers

Koren Kobarid Camp is een tweede thuis voor hedendaagse avonturiers. Wij zijn te vinden op de linkeroever van de rivier Soča, niet ver van Kobarid, waar de smaragdgroene rivier Soča via een smalle bergengte op een prachtig rivierbed van witte steentjes langs vele bochten door de Soča Vallei stroomt.

In de onmiddellijke nabijheid van de camping stroomt de rivier Soča via een diep ravijn en de waterval van de Kozjak naar de gerenoveerde frontlinie van de Eerste Wereldoorlog In Kobarid kunt u het Museum van de Eerste Wereldoorlog bezoeken dat wordt beschouwd als een van de beste musea op dit gebied in Europa.

Koren Camp was een van de eerste Sloveense campings die het Ecolabel, het Europese certificaat voor ecotourisme, ontving.

De rivier Soča vangt haar loop aan in de Julische Alpen en wordt wat de bovenloop betreft beschouwd als een van de bestgeconserveerde rivieren in de Alpen.

Waarom Koren Kobarid Camp?

Het respect voor de natuur en voor de naasten is een deugd die Koren Camp altijd als doel gesteld heeft sinds haar oprichting. Toen wij onze camping hier op de terrassen in 1991 hebben opgericht werd dit deel van de rivier slechts door weinig toeristen bezocht en nog minder door reizigers met een tent, rugzak of kano. Koren Camp was de eerste camping in deze omgeving. Het is eerste camping in het gebied om Kobarid en Tolmin en wij worden hier sindsdien beschouwd als de pioniers voor campingtoerisme.

Meer dan 20 jaar traditie heeft ons niet doen inslapen maar stimuleert ons om nog verder te gaan in de kwaliteit van ons aanbod. Elk jaar hebben wij weer iets nieuws voor onze gasten en dit is waarschijnlijk de reden waarom een derde van onze bezoekers elk jaar hier weer terug komt. Sommigen komen zelfs nog vaker vanwege het compleet andere gezicht dat de Soča biedt in de lente of in de herfst.

Bij elke nieuwe poging iets nieuws te vinden wordt altijd het milieu en de natuur als prioriteit gesteld. Wij zijn er ons van bewust dat de natuur alles geeft wat wij nodig hebben: ons leven, wijsheid, vrede, geluk, vreugde, vrijheid, voedsel voor het lichaam en voor de ziel. Het behalen van het Europese Ecolabel voor een milieuvriendelijke camping was een voor de handliggende etappe in dit streven. Wij zijn er erg trots op dat wij de eerste camping zijn in Slovenië die deze toekenning ontving en hopen dat andere campings in ons land zullen volgen.